Drama in de raiding-wereld van World of Warcraft

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Drama in de raiding-wereld van World of Warcraft

Raids maken een groot deel uit van de online ervaring van World of Warcraft. Hier is dan ook allang een wereldwijde wedstrijd omheen gebouwd. Guilds vechten elkaar om de eerste te zijn die nieuwe raids afmaken. Dit wordt blijkbaar zo serieus genomen dat het tot ruzies tussen verschillende guilds leidt, maar blijkbaar doet niet iedereen hier even eerlijk aan mee.

Het meest recente schandaal in de raiding-wereld draait om twee top guilds: Method en Serenity. Terwijl Serenity zich voorbereidde om de Nighthold-raid op de moeilijkheidsgraad Mythic uit te spelen, begon een lid van Method met het uitvoeren van een plan om dit te dwarsbomen. Een speler genaamd Jadelolz nodigde samen met zijn vriend Isabellab, een van de spelers van Serenity uit om een party te delen onder het mom van potions te geven, waarna ze de Nighthold-raid instapten.

Bij het raiden slaat World of Warcraft de voortgang van de guild op zodat deze op een later tijdstip verder kunnen gaan. In dit geval geloofde dit mechanisme dus dat er nog leden van de guild in de raid zaten. Wanneer Serenity wilde proberen om de Nighthold-raid te voltooien, gooide de instantie hen eruit omdat het al in gebruik was. Leden van de guild klaagden hierover op Twitter in de hoop dat Blizzard hen kwam helpen.

Uiteindelijk werd Isabellab uit de instantie gezet, waardoor Serenity eindelijk zijn gang kon gaan. Isabellab onthulde later dat hij samen met Jadelolz wraak wilde nemen voor een aanval die fans van Serenity gepleegd hadden op Method. Naar eigen zeggen zou de verloren tijd van Serenity gelijk zijn aan dat van Method toentertijd.

Method heeft ondertussen de actie van Jadelolz afgekeurd. Terwijl de leiders van Method uitzoeken wat er precies gebeurde, is de speler uit de guild gezet. Hiermee lijkt het probleem tijdelijk opgelost, maar wie weet hoe lang het duurt voordat er weer iets gebeurd in de spannende raiding-wereld van World of Warcraft.