Dragon’s Lair krijgt mogelijk een animatiefilm

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dragon’s Lair krijgt mogelijk een animatiefilm

Don Bluth en Gary Goldman, de twee mannen achter de animatiefilm-games Dragon’s Lair en Space Ace, zijn een Kickstarter begonnen om geld in te zamelen voor een mogelijke film gebaseerd op Dragon’s Lair.

Mocht je in de jaren ’80 of begin jaren ’90 zijn opgegroeid, heb je ongetwijfeld het werk van deze twee mannen wel eens gezien. Don Bluth en Gary Goldman zijn verantwoordelijk geweest voor een aantal beroemde animatiefilms uit die tijd zoals The Land Before Time, The Secret of Nimh en All Dogs Go to Heaven. Maar in de jaren ’80 waren er ook twee arcade games die door het duo zijn geproduceerd: Dragon’s Lair en Space Ace. Met het aanhoudende succes van met name Dragon’s Lair, proberen Bluth en Goldman nu geld in te zamelen om een heuse film te maken gebaseerd op Dragon’s Lair.

“Het project waar mensen ons het meeste om herinneren is eigenlijk een arcade game genaamd Dragon’s Lair, die alweer uit het begin van de jaren ’80 stamt. Dragon’s Lair heeft een ontzettend trouwe fanbase die nu (dankzij alle re-releases op bijvoorbeeld smartphones en computers) mogelijk miljoenen verschillende mensen telt.”

Volgens de twee heren hebben deze fans “jarenlang gesmeekt” om een film, dus zijn ze naar Kickstarter gestapt om geld in te zamelen. Het einddoel is $550.000, maar het doet goed om de kleine lettertjes te lezen. Met dat geld is de film namelijk niet klaar. Dat is het geld wat de heren nodig hebben om een pitch te maken om investeerders mogelijk over te halen om geld in het project te steken. Geschat wordt dat het hele project zo’n 70 miljoen dollar gaat kosten, dus mocht de Kickstarter succesvol zijn, kan je nog steeds met lege handen komen te staan.