Dragon’s Dogma komt naar de pc

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dragon’s Dogma komt naar de pc

Bijna vier jaar na de release op de Xbox 360 en PlayStation 3 zal Dragon’s Dogma eindelijk zijn opwachting maken op de pc. Dragon’s Dogma: Dark Arisen zal in januari van 2016 via Steam verkrijgbaar zijn.

Toen Dragon’s Dogma in mei van 2012 uitkwam was het een aangename verrassing van Capcom. Veel critici waren verrast door de hoge kwaliteit en de vele uren aan speelplezier die Dragon’s Dogma voorschotelde. Pc-gebruikers hebben door de jaren heen altijd om een pc-versie gevraagd, maar het leek altijd op dovemans oren te vallen. Tot vandaag, omdat Capcom vandaag de pc-versie heeft aangekondigd. Onder de naam Dragon’s Dogma: Dark Arisen zal de game gebruik maken van de krachtigere hardware van hedendaagse pc’s en zal het de Xbox 360-controller ondersteunen.

Dragon’s Dogma is een action RPG waarbij je de hoofdpersoon volledig kan spelen hoe jij wil. Je speelt de game niet alleen, want je hebt een party met drie andere personages. Die kan je vrij besturen zoals je wil. Dragon’s Dogma werd ten tijden van de release goed ontvangen, maar bleek te ambitieus voor de toen huidige generatie consoles. Met name de Xbox 360 scheen de game moeilijk te kunnen draaien, iets wat voor de pc’s van nu geen probleem moet vormen.