Dragon Quest Builders 2 verschijnt op 12 juli

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Dragon Quest Builders 2 verschijnt op 12 juli

Dragon Quest Builders 2 verschijnt op 12 juli voor PlayStation 4 en Nintendo Switch. Dat maakte de producent van de titel, Noriyoshi Fujimoto bekend via de Europese PlayStation-blog. Naast een blogbericht komt de maker ook met drie nieuwe trailers. 

In de bijbehorende trailer zien we de openingsscène van Dragon Quest Builders 2. Een mannelijke of vrouwelijke held wordt in het filmpje gered van de verdrinkingsdood. Nadien zien we hem of haar blokken kapotslaan, het land bewerken en vijanden te lijf gaan. Naast twee CGI-trailers en een gameplay-trailer schotelen de makers ons ook enkele screenshots voor. Hiermee wil Fujimoto ons een idee van deze titel geven.

Spelers treden in deze RPG een wereld gemaakt van blokken binnen. Daar lopen ze vrij rond in een grote zandbak-omgeving en bouwen ze huizen, dorpen, gebruiksvoorwerpen, wapens en vallen. Dit alles naar eigen smaak. Alles loopt echter niet helemaal op rolletjes. Tijdens de game nemen we het namelijk op tegen een sekte die vernietiging aanbidt.