Dragon Quest 11 voor Nintendo Switch nog altijd in productie

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dragon Quest 11 voor Nintendo Switch nog altijd in productie

Hoewel Dragon Quest 11 nu een aantal weken uit is voor de PlayStation 4 en pc, bleef het rondom de Nintendo Switch-versie lang stil. Nu heeft Square Enix middels een logo laten weten dat de game nog altijd naar Nintendo’s console komt. Details zijn echter nog schaars.

Tijdens een podiumpresentatie bij de Tokyo Game Show liet Dragon Quest-bedenker Yuji Horii de officiële titel en het logo van de Nintendo Switch-versie van Dragon Quest 11 zien. De game zal door het leven gaan als Dragon Quest 11 S, een toevoeging die volgens de bedenker en producer Hokuto Okamoto vele betekenissen kan hebben.

Zo kan volgens het tweetal de S staan voor ‘Switch’, maar ook voor ‘Shaberu’ (Spreken) en ‘Seiyuu-san’ (Stemacteur). Daarmee lijken ze dus te verwijzen naar het feit dat de game voice-overs gaat krijgen. De S staat echter niet voor ‘Small’, wat lijkt te bevestigen dat het om een port gaat van de pc- en PlayStation 4-versie, in plaats van de 3DS-versie.

Verdere details ontbreken momenteel nog: screenshots, trailers of een releasedatum laten nog op zich wachten. Onze review van het origineel lees je hier.