Dragon Quest 11 bevat race-minigame

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Dragon Quest 11 bevat race-minigame

In de nasleep van de perspresentatie op de E3 zijn er nieuwe gameplaybeelden opgedoken van Dragon Quest 11. Naast een minigame krijgen we onder andere beelden te zien van wereldverkenning en gevechten. 

In de video kunnen we zien dat deel 11 geen willekeurige gevechten meer gaat bevatten zoals in de meeste Dragon Quest-games het geval is. In plaats daarvan kunnen vijanden vrijlopen en hebben spelers de mogelijkheid om deze bewust aan te vallen of juist te ontwijken. Dit zagen we eerder terug in de remake van Dragon Quest 7.

Als spelers te paard door het landschap rijden, kunnen ze monsters weg stoten door met hun paard er tegenaan te rijden. Als de speler vertraagt, kunnen ze het gevecht aangaan. Niet alle monsters kunnen op deze manier worden ontweken.

De minigames in de game zijn in sommige gevallen optioneel. Wel kunnen er een aantal speciale voorwerpen alleen via de minigames verkregen worden. Naast de minigames heeft de game ook een fotomodus waarin spelers vanuit het karakter foto’s kunnen maken. Deze kunnen vervolgens gedeeld worden met de community.

Dragon Quest 11 wordt op 4 september verwacht op de pc en PlayStation 4.