Dragon Ball Fusions

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Dragon Ball Fusions

De Dragon Ball-franchise heeft inmiddels een enorme reeks aan titels op diens naam staan en dan hebben we het nog niet eens gehad over de anime en de diverse films. De franchise is zo groot dat het ook niet raar is dat deze inmiddels de harten van veel mensen heeft veroverd. Een van deze harten is die van mij, ik ben al fan van de serie vanaf het eerste uur en zit dan ook met smart op elke nieuwe gametitel te wachten. De eerste die we kunnen spelen is Dragon Ball Fusions voor de 3DS. De Japanners en Amerikanen gingen ons al voor, maar vanaf 17 februari is de titel dan ook eindelijk bij ons in Europa te spelen.

Het verhaal van deze titel draait om twee personages. Namelijk de avatar van de speler, die je volledig zelf kan maken, en diens rivaal Pinich. In het begin van de game doen zij een wens met behulp van alle Dragon Balls. Ze wensen om bij het grootste martial arts-tournament aanwezig te zijn en belanden na het doen van deze wens in een andere wereld. In deze wereld is alles ‘gefused’. Dit houdt in dat deze wereld uit allerlei plekken en personages bestaat die fans van de franchise zeer bekend voor zullen komen. Wanneer je de trailer bekijkt, zie je bijvoorbeeld Goku, Raditz en Nappa al voorbij komen. Dit natuurlijk wel volledig in een stijltje die bij de 3DS past; ze zijn namelijk behoorlijk schattig vanwege hun geringe grootte.

Dragon Ball Fusions

Volledig nieuwe insteek

De reden waardoor ik met name heel erg uitkijk naar de titel, is vanwege het verschil in verhaallijn met de overige games. Het is namelijk de eerste titel die niet de verhaallijn van de anime zal volgen, maar in plaats daarvan een volledig nieuwe start. Dit zorgt voor mijn gevoel voor zeer veel nieuwe mogelijkheden en ik kan niet wachten om deze ten volle benut te zien worden. Het feit dat er toch bekende locaties en personages in zitten, geven mij de hoop dat de game toch weer volledig als een Dragon Ball-game zal voelen, iets waarvoor je een titel binnen de franchise toch ook wel deels aanschaft.

Wat in Dragon Ball Fusions ook zeker interessant lijkt te zijn, is de manier van spelen. Er ligt namelijk grote nadruk op de rpg en verzamelelementen. Iets wat je natuurlijk wel moet liggen, maar door de manier waarop ze het in deze titel uitvoeren, lijkt het een totaal nieuwe inslag binnen de franchise te zijn. Wat daarnaast een grote nadruk binnen de titel is, zijn de fusions. Hierboven benoemde ik al dat de wereld gefused is uit verschillende delen, maar daarbij komen ook nog eens de diverse personages die gefused zijn of kunnen worden.

Dragon Ball Fusions

Fusions

Gefusede personages zijn personages die uit twee personen bestaan. Diverse karakters kunnen met elkaar verbonden worden om een volledig nieuw personage te maken. Wat de Dragon Ball-fans waarschijnlijk al bekend voorkomt uit de anime, dankzij Gotenks en Vegito. Hier komt het verzamelelement vooral bij kijken, alle diverse personages kunnen namelijk verzameld worden en met elkaar worden gefused. Op deze manier kun je je favoriete personages voor altijd met elkaar verbinden op een manier die nieuw is voor de franchise en ik kan dan eigenlijk ook niet wachten om te zien hoe dit er straks in de game uit gaat zien.

Hoewel dit natuurlijk enorm tof is, valt of staat een game vaak toch wel met een verhaal. Iets waar ik bij deze game, ondanks dat hij in andere werelddelen al een periode uit is, nog niet echt hoogte van kan krijgen. Het wordt duidelijk dat de titel bestaat uit meerdere missies, die vaak een nieuw personage als beloning opleveren. Ik ben zelf een enorme verzamelaar, dus ik weet zeker dat deze titel me kan bekoren, het blijft nu alleen nog even de vraag of het verhaal dat straks ook zal doen. Gelukkig hoeven we niet meer lang te wachten om hierachter te komen, gezien we nog maar een klein maandje hebben voordat deze titel uitkomt. Op 17 februari zal Dragon Ball Fusions de winkelplanken van de 3DS gaan verrijken.