Dr. Mario komt volgende maand op dokterbezoek

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dr. Mario komt volgende maand op dokterbezoek

Doe je witte doktersjas maar vast aan: Nintendo heeft de releasedatum van Dr. Mario World bekendgemaakt. De puzzelgame voor Android en iOS is al te vinden in de App Store en Play Store en is vanaf volgende maand te downloaden.

Nintendo kondigde Dr. Mario World al aan in januari van dit jaar. Nu is er ook een releasedatum: vanaf 10 juli is de game te spelen op Android en iOS. Indien je niet kunt wachten is het mogelijk om je via de app-winkels alvast te registreren. Op die manier krijg je een notificatie wanneer je Dr. Mario World daadwerkelijk kunt downloaden.

Zoals in de originele Dr. Mario-spellen is het ook hier de bedoeling dat je virussen verslaat door middel van pillen. De game is gratis te spelen, maar bevat ook een aantal microtransacties. Spelers kunnen diamanten kopen en die gebruiken om sneller door te spelen in plaats van te wachten op nieuwe levens. Daarnaast kunnen diamanten ook meerdere virussen tegelijk uitschakelen.

Dr. Mario World komt uit met vijf beschikbare werelden, die Nintendo in de loop van de tijd wil uitbreiden naar een hoger aantal. Verder is kun je, naast Mario, ook spelen als Dr. Peach, Dr. Toad en Dr. Yoshi. Elk van deze personages heeft een unieke vaardigheid die het uitroeien van de virussen makkelijker maakt.