Double Fine Productions kondigt Psychonauts 2 opnieuw aan

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Double Fine Productions kondigt Psychonauts 2 opnieuw aan

De eerste Psychonauts kwam uit in 2005. Het is een action platformer en puzzelgame die het verhaal volgt van kinderen met mentale krachten. Sinds die tijd is het lang stil geweest rondom de franchise, maar Double Fine Productions laat nu de eerste beelden zien van het vervolg.

Psychonauts 2 is opnieuw aangekondigd via een trailer. De game moet ergens in 2019 uitkomen, maar momenteel is er nog een kickstarter bezig. De game heeft echter wel al het hoofddoel bereikt. Het tweede deel gaat opnieuw over de kleine jongen genaamd Rasputin. Rasputin beschikt over mentale krachten en moet het opnemen tegen de kwaadaardige Motherlobe. Vervolgens zien we verschillende gameplaybeelden, bestaande uit platforming, combat en puzzelen, waarbij een groot gedeelte van de game zich afspeelt in de breinen van anderen.

Dit is echter niet de eerste keer in de vijftien jaar dat we iets horen van Psychonauts 2. In 2015 hoorden we namelijk al dat de ontwikkelaar met de game bezig was en in 2017 had het eindelijk een uitgever gevonden. Wat nu precies het verhaal achter de verlengingen is en waarom we hier niks over hoorden is niet bekend. Het lijkt er nu in ieder geval aan te komen.