Double Fine kondigt Psychonauts 2 aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Double Fine kondigt Psychonauts 2 aan

Fans van Tim Schafer-games opgelet: Double Fine heeft gisteren aangekondigd te werken aan een vervolg op Psychonauts. Net als hun vorige game Broken Age zal ook dit project geld moeten krijgen via crowdfunding. Dit keer niet via Kickstarter, maar via Fig.

Psychonauts was een van de hoogst aangeschreven games voor de Gamecube, PlayStation 2 en Xbox, maar wist in de verkoop niet te slagen. Ondanks het gebrek aan financieel succes probeert Tim Schafer en zijn studio Double Fine het nog een keer. Psychonauts 2 speelt zich vrijwel direct af na het eerste deel: hoofdpersoon Raz heeft het opleidingskamp voor Psychonauts afgesloten en moet nu écht aan de bak.

Net als Broken Age van Double Fine zal ook Psychonauts 2 door middel van crowdfunding verwezenlijkt moeten worden. Dit keer keren de heren en dames van Double Fine zich echter niet naar Kickstarter, maar naar het nieuwe Fig. Het nieuwe crowdfunding-platform is mede-opgericht door Schafer en stelt niet alleen consumenten in staat om geld te doneren, maar biedt ook grotere investeerders de kans om geld in een project te stoppen en er mogelijk nog wat aan te verdienen.

Als alles goed gaat kunnen we Psychonauts 2 in juli van 2018 verwachten voor pc, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One en “alle consoles die in de komende drie jaar worden uitgevonden”.