Double Dragon 4 brengt Duel Mode terug en introduceert Tower Mode

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Double Dragon 4 brengt Duel Mode terug en introduceert Tower Mode

Op de website van Arc System Works is nieuwe informatie omtrent Double Dragon 4 verschenen. De retro-brawler, die eind deze maand zal verschijnen, is een feest van herkenning voor de gamende dertigers onder ons. Dit nieuwe deel herintroduceert niet alleen een verloren game mode, maar voegt ook een gloednieuwe aan de bekende formule toe.

De ontwikkelaar laat onder andere weten dat er behalve de bekende Story Mode, die alleen of met twee spelers kan worden doorlopen, ook een 2P Duel Mode aanwezig is.
Deze Duel Mode zou je nog kunnen kennen van de eerste Double Dragon uit 1988, maar schitterde in afwezigheid in de daaropvolgende delen. Hoe verder je komt in de Story Mode, hoe meer speelbare personages je vrijspeelt voor gebruik in deze player-versus-player modus.

Een andere, wél echt nieuwe feature, is Tower Mode. Hier zul je golven aan tegenstanders moeten verslaan zonder dat je over ‘Continues’ beschikt, terwijl de moeilijkheidsgraad steeds iets hoger komt te liggen. Ook hier geldt: hoe hoger je komt, hoe meer extra’s je vrijspeelt.
De personages die je in deze modus vrijspeelt, kunnen daarna worden gebruikt om de Story Mode mee te doorlopen. Of dat vervolgens ook invloed heeft op het verloop van het verhaal, of dat er meerdere verhaallijnen in de game zijn verwerkt, laat Arc System Works niet weten.

Double Dragon 4 verschijnt op 30 januari op PlayStation 4 en Steam.