Doom voor Nintendo Switch: 30 FPS en 16 GB cartridges

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Doom voor Nintendo Switch: 30 FPS en 16 GB cartridges

In een interview met Rolling Stone onthulde Bethesda wat details over de aankomende Nintendo Switch-versie van Doom. Zo zou de game bijvoorbeeld met een constante 30 FPS draaien. Bovendien past de hele game op een cartridge van 16 GB, met 9 GB aan extra downloadbare multiplayercontent.

Hoewel 30 FPS de helft is van de 60 FPS die de game gewoonlijk op andere consoles draait, is het wel begrijpelijk. Op deze manier blijft de game goed speelbaar zonder dat het de capaciteiten van de Nintendo Switch te boven gaat. Hierdoor is Doom volgens Bethesda dan ook een van de beste Switch-games op het moment.

Daarnaast meent de uitgever dat er geen verschillen zijn tussen de docked- en handheldmodus. De verschillen die spelers denken te zien, liggen simpelweg aan het verschil in de grootte van het scherm. Zowel docked als in handheldmodus wordt de game in 720p afgespeeld.

Dit, samen met de verlaging van de graphics, is deel van de reden waarom de Switch-versie van Doom maar 16 GB in beslag neemt in plaats van 55 GB. Bethesda heeft er bovendien voor gekozen om 9 GB aan online multiplayercontent via de eShop gratis downloadbaar te maken. Zo voorkomt de uitgever dat het bestand te groot en duur wordt voor cartridges.

Helaas moeten we tot het eind van dit fiscale jaar wachten om te zien hoeveel hiervan waar is.