DooM teaser beloofd nieuwe reboot

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
DooM teaser beloofd nieuwe reboot

Bethesda heeft een nieuwe teaser laten zien waarin de aankondiging van DooM 4 wordt aangekondigd. De teaser laat niet veel zien, maar beloofd meer informatie op Quakecon.

Hoewel het maar een teaser betreft, is dit het eerste tastbare wat we tot nu toe gezien hebben. Eerder werd gedacht dat dit het vervolg zou zijn om DooM 3, wat in essentie een remake was van DooM 1, waardoor DooM 4 de remake zou worden van DooM 2. Maar de teaser verteld het verhaal alsof dit wederom af zal spelen op Mars wat dit weer een remake van de eerste DooM zou maken. De video beloofd dat we meer informatie kunnen verwachten op Quakecon, wat van 17 tot en met 20 juli gehouden wordt in Dallas.

Bethesda en id Software hebben al lang toegegeven dat er gewerkt werd aan een nieuwe game in de DooM serie en concept art werd een paar jaar geleden gelekt, waarop een hel op aarde te zien was. Mensen die Wolfenstein: The New Order hebben besteld krijgen ook gegarandeerde toegang tot de beta van de game, wanneer die eenmaal beschikbaar is.