Doom en Wolfenstein aangekondigd voor Nintendo Switch

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Doom en Wolfenstein aangekondigd voor Nintendo Switch

Het argument dat Nintendo-consoles enkel voor kinderen zijn, gaat niet helemaal meer op. De Nintendo Switch krijgt namelijk zowel Doom als Wolfenstein 2: The New Colossus en daarmee is de console meteen kind-af.

Tijdens Nintendo Direct maakte Nintendo bekend dat de twee games van Bethesda naar de Switch komen. Doom komt eind dit jaar al naar de console, waar we voor Wolfenstein 2 nog even moeten wachten tot 2018. Zeker de release van Wolfenstein 2: The New Colossus is opvallend, omdat de game nog moet uitkomen en voor de krachtigere PlayStation 4 en Xbox One ontwikkeld wordt. Een grafische downgrade is dus wel te verwachten, maar blijkbaar hebben Bethesda en Nintendo er vertrouwen in dat ze de game in goede orde naar de Switch kunnen brengen.

Doom kwam uit in 2005 en is daarmee makkelijker naar de Switch te brengen. De game bevat op de Switch de volledige singleplayer campaign en de online multiplayer. Alleen Snapmap komt niet naar de Switch, eigen maps maken voor Doom is er dus niet bij.

Doom komt eind dit jaar uit. Wolfenstein 2 komt volgend jaar pas naar de Switch. Uiteraard is laatstgenoemde nog altijd wel te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One vanaf 27 oktober.