Doe elkaar Xbox One- en pc-games cadeau

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Doe elkaar Xbox One- en pc-games cadeau

Een cadeautje krijgen is altijd leuk, of het nu zelf gemaakt dan wel gekocht is. Dit dacht Microsoft waarschijnlijk ook. Het is nu namelijk mogelijk om elkaar een digitaal exemplaar cadeau te doen van een willekeurige game voor Xbox One of pc.

Deze herfst experimenteerde Microsoft al met het systeem door het toe te passen op bepaalde Xbox One-games. Blijkbaar was dat een groot succes en daarom trekt het bedrijf de lijn nu door naar het hele assortiment.

Wie een cadeau voor iemand op pc koopt, klikt in de store bij de game op Buy as Gift en vult vervolgens het e-mailadres in van de ontvanger. Deze krijgt dan een bericht met de code en instructies hoe je deze kan innen. Bij Xbox One is het echter veel eenvoudiger. Daar kies je gewoon de Gamertag van de ontvanger uit je vriendenlijst. Deze krijgt op zijn beurt dan een bericht met een link om de game te downloaden.

Spelers die games met korting cadeau doen, kunnen dit maar tien keer per veertien dagen doen. Dit is slechts de enige beperking die het bedrijf ons oplegt. Voor de rest kun je elkaar ongelimiteerd dingen geven.

Voor andere voorwaarden kun je terecht op Xbox Wire.