Documentaire uitgebracht over indiegame Spelunky

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Documentaire uitgebracht over indiegame Spelunky

Documentairekanaal Noclip heeft een documentaire uitgebracht over de populaire indiegame Spelunky. De film gaat in op het ontstaan van de game, de verschillende mechanics en de achtergrond van de ontwikkelaar.

De documentaire is gemaakt door de Ierse videogame-journalist Danny O’Dwyer. Voor zijn YouTube-kanaal Noclip maakte hij eerder al films over Rocket League en de geschiedenis van Doom. In de documentaire over Spelunky komt ontwikkelaar Derek Yu aan het woord over de games die hij zelf vroeger speelde, zijn geschiedenis als ontwikkelaar en de ontstaansgeschiedenis van Spelunky. De documentaire is onderdeel van de documentaireserie Rediscovering Mysteries, waarin ook de games The Witness en Frog Factions besproken worden.

Spelunky verscheen oorspronkelijk in 2008 voor de pc. Later, in 2012, werd de game ook uitgebracht op de Xbox 360, PlayStation 3 en PlayStation Vita en in 2013 ook op de PlayStation 4. Spelunky combineert elementen uit dungeon crawlers, roguelikes en 2D platform-games. In de game ontdek je als de spelunker een grottenstelsel vol met schatten, vijanden en damsels in distress. Deze grottenstelsels worden willekeurig gegenereerd, waardoor iedere speler de game op een andere manier zal ervaren.