Dock Nintendo Switch kan krassen maken op scherm

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dock Nintendo Switch kan krassen maken op scherm

Het lijkt Nintendo niet erg mee te zitten. Voor de launch van de Nintendo Switch werd bekend dat er problemen waren met de linker Joy-Con. Nu duiken er verhalen op van gamers die beweren dat de dock van de Nintendo Switch krassen maakt op het beeldscherm.

De gemaakte krassen komen volgens meerdere bronnen door het laagje plastic dat op het beeldscherm zit. Dit laagje is niet goed bestand tegen het in- en uitschuiven van de tablet in de dock.

Reddit-gebruikers vermelden dat ze mogelijke oplossingen hebben gevonden voor het probleem. Volgens hen kan het plaatsen van een stukje stof aan de binnenkant van de dock het probleem verhelpen. Anderen beweren dat het aanschaffen van een screenprotector dé oplossing is. Echter zijn er onlangs ook berichten naar buiten gekomen van gebruikers wiens screenprotectors door de hitte van het opladen in de dock in geheel loslaten.

Voor de launch van de nieuwe hybrid-console kwam al info naar buiten over een niet goed werkende linker Joy-Con. Recentelijk werd duidelijk dat de Joy-Cons ook kampen met verbinding- en synchronisatieproblemen.