DLC voor Watch Dogs op de Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
DLC voor Watch Dogs op de Wii U

Ondanks eerdere berichten waarin Ubisoft aangaf dat Wii U-bezitters niet op DLC hoeven te wachten voor de aankomende release van Watch Dogs op het Nintendo-systeem, heeft Ubisoft vandaag bevestigd dat de Wii U-versie tóch DLC zal krijgen.

Ubisoft is van plan om twee verschillende DLC-packs uit te brengen voor de Wii U-versie van Watch Dogs, die met meer dan een half jaar later vertraging toch zal verschijnen. Het betreft minstens twee “premium DLC Acces Granted” packs en Watch Dogs: Conspiracy. De mensen die alleen beschikken over een Wii U en nog van plan zijn om Watch Dogs te kopen kunnen dus uit kijken naar extra content.

Door de slechte verkoop van de Wii U heeft Ubisoft aangegeven afstand te doen om grote titels naar de Wii U te brengen. De ports zouden meer geld kosten dan opleveren, dus zal Ubisoft de moeite niet meer nemen om games zoals Assassin’s Creed of Watch Dogs naar het systeem over te zetten. De extra moeite die het kost om bijvoorbeeld de DLC werkend te maken voor de Wii U leek daardoor niet meer de moeite waard, zeker nadat Ubisoft zei de DLC (die wel voor andere systemen uit was gekomen) niet voor de Wii U beschikbaar te maken.