DLC van 360-games zal ook overgezet worden naar Xbox One

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
DLC van 360-games zal ook overgezet worden naar Xbox One

Nu dat Microsoft stukje bij beetje Xbox 360-games compatible maakt met de Xbox One, stellen veel gamers de vraag hoe het zit met DLC voor die games. Microsoft heeft laten weten dat de DLC die je hebt gekocht overgezet wordt, maar nieuwe spelers kunnen het niet meer kopen.

Dat de Xbox One backwards compatible wordt is natuurlijk hartstikke mooi, maar hoe zit het met de DLC die gebruikers hebben gekocht voor hun Xbox 360-games? Moeten zij de DLC opnieuw kopen? Microsoft heeft vandaag bevestigd dat alle DLC die gebruikers hebben gekocht voor hun 360-games overgezet zal worden naar de Xbox One, mits die games backwards compatible zijn. In het geval dat je  geen DLC hebt gekocht voor een 360-game, zal je niet in staat zijn om die DLC alsnog te kopen. De DLC is dan alleen verkrijgbaar als je die koopt via de Xbox 360 of via Xbox.com.

“Momenteel emuleert de backwards compatiblity op de Xbox One niet de Xbox 360 Store. Nieuwe games en DLC voor de Xbox 360 moet via die console gekocht worden of via Xbox.com.”

Wil je al gekochte DLC overzetten naar de Xbox One? Die vind je onder de “ready to install/klaar voor installatie”-knop bij elke individuele game.