Divinity: Original Sin 2 komt naar PlayStation 4 en Xbox One

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Divinity: Original Sin 2 komt naar PlayStation 4 en Xbox One

In 2015 werd Divinity: Original Sin Enhanced Edition uitgebracht voor de PlayStation 4 en Xbox One. Vanwege het succes van deze poort groeide de vraag naar een consoleversie van het tweede deel, dat vorig jaar voor de pc verscheen. Larian Studios en Bandai Namco slaan nu de handen ineen om de consoleversie van Divinity: Original Sin 2 te realiseren.

Net zoals bij het eerste deel zal de UI van de game geoptimaliseerd worden voor de consoles. De co-op-modus van de game kan net als de pc-versie online met vier spelers gespeeld worden. Voor spelers die graag samen op de bank gamen is er een lokale split-screen co-op-modus, waarmee je de campagne van Divinity: Original Sin 2 met zijn tweeën kan doorlopen.

De uitgaverechten van de game komen in handen van Bandai Namco. De uitgever geeft aan de komende tijd meer informatie prijs te geven over de extra’s die er bij de consoleversie in zitten. Divinity: Original Sin 2 verschijnt in augustus voor de PlayStation 4 en Xbox One. Een specifieke releasedatum is op het moment van schrijven nog niet bekend. Wie zich voor die tijd vast meer wil verdiepen in de wereld van Divinity, kan hier terecht voor de benodigde informatie.