Divinity: Original Sin 2 Kickstarter na twaalf uur volledig gefund

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Divinity: Original Sin 2 Kickstarter na twaalf uur volledig gefund

De Kickstarter voor Divinity: Original Sin 2 was nog nauwelijks live of de helft van het benodigde bedrag was al binnen. Het was dan ook geen verrassing dat de Kickstarter na zo’n twaalf uur al voltooid was. Behalve voor de ontwikkelaar Larian Studios.

Kickstarters voor games die grote successen halen zijn inmiddels geen uitzonderingen meer. Double Fine heeft het gedaan, Keiji Inafune en Koji Igarashi hebben het gedaan en zeer recent was er nog het succes van Shenmue 3. Nu kunnen we ook de makers van Divinity Original Sin 2 hier aan toevoegen. De Kickstarter was nog maar net begonnen of het ging al als een lopend vuurtje. In no time wisten mensen al de helft van het benodigde bedrag te doneren en twaalf uur na het beginnen van de Kickstarter is de $500.000 die men nodig heeft al binnen. Dit tot grote verrassing van de mannen bij Larian Studios, die dit niet aan zagen komen. Ze hadden hun handen vol met de presentatie die ze wilden geven op de Amerikaanse conventie PAX Prime om de game te promoten. Daardoor hadden ze geen tijd om na te denken over eventuele stretchgoals.

Het team heeft een nieuwe video geüpload op de Kickstarter-pagina waarin ze niet alleen zeggen zeer dankbaar te zijn voor alle steun, maar dat ze hard aan het werk zijn om spelers de stretchgoals te geven. Volgens de video had de eerste Divinity: Original Sin twaalf dagen nodig om zijn Kickstarter-doel te bereiken, dus om deel twee in twaalf uur zijn doel te zien bereiken was iets om heel blij van te worden.

Divinity Original Sin 2 zal alweer het zesde deel in de Divinity-serie worden. Het eerste deel was Divine Divinity en stamt alweer uit 2002 en speelde veel leentjebuur bij Blizzard’s Diablo. Mocht je geïnteresseerd zijn kan je altijd meehelpen met de Kickstarter en doneren via de website.