Dit zijn de Games with Gold voor juli

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Dit zijn de Games with Gold voor juli

De maand juni zit er zo goed als op en dat betekent een nieuwe maand vol games, helemaal als je een Xbox Live-abonnement hebt. Deze maand worden er vier nieuwe titels toegevoegd aan het abonnement voor Xbox en mogen we aan de slag met gekke indies en een échte klassieker.

Wanneer je een Xbox Live-abonnement hebt, kun je elke maand een aantal gratis games verwachten, die je onbeperkt kunt spelen zolang je abonnement loopt. Voor de maand juli zijn dat: Inside, Big Crown: Showdown, Castlevania: Symphony of the Night en Meet the Robinsons.

Inside

Je moet wel van puzzelen houden, maar als dat het geval is, kun je deze maand lekker in Inside duiken. De game is ontwikkeld door indie-ontwikkelaar Playdead als een puzzelplatformgame. De speler moet door een donkere wereld navigeren als een jongetje in een surrealistische omgeving.

Opvallend aan de game is dat er heel weinig geluid wordt afgespeeld op de achtergrond, wat de ervaring extra intens moet maken. Inside is vanaf 1 juli tot en met 31 juli te downloaden voor Xbox One.

Big Crown: Showdown

Een game waar daarentegen wel lekker veel kleur en lawaai in zit, is Big Crown: Showdown. De game speel je idealiter met vier spelers, lokaal of via online multiplayer. Iedere speler bestuurt een ridder die veilig door een parcours vol middeleeuwse gevaren moet zien te komen.

Dat gaat natuurlijk niet zonder problemen, zeker niet als je medespelers je met een elleboog van een kasteelmuur af kunnen mieteren. Hyper Luminal Games is verantwoordelijk voor dit bizarre kasteelfeestje dat vanaf 16 juli tot en met 15 augustus te downloaden is voor Xbox One.

Castlevania: Symphony of the Night

Niet alleen obscure indies maken hun opwachting in juli, ook een regelrechte klassieker wordt aan de Games with Gold-bibliotheek toegevoegd. Dat je in Castlevania lekker door het kasteel van Dracula mag rondslingeren, hoeven we je niet meer te vertellen. Deze 2D-platformer is welbekend bij iedereen die iets met Castlevania heeft.

Castlevania: Symphony of the Night komt uit 1997 en de art werd ontworpen door Ayami Kojima. Hoewel de game uit de jaren negentig komt, is het zeker niet de eerste Castlevania. Het is het veertiende deel in de serie. De game kwam origineel uit voor PlayStation en verscheen zelfs nog op de Sega Saturn.

In dit geval gaat het natuurlijk om de Xbox 360-versie. Deze is van 1 tot en met 15 juli te downloaden voor iedereen met een Xbox Live-abonnement en een Xbox One of Xbox 360.

Meet the Robinsons

Normaal gesproken kunnen we nu schrijven: last but not least! Echter is de vierde game deze maand wel echt de minst interessante. Meet the Robisons is een game gebaseerd op de gelijknamige film en zelfs als je fan bent van deze films, kun je de game maar beter overslaan.

Mocht je toch een goede reden hebben om deze game te willen spelen, je kunt Meet the Robinsons downloaden tussen 16 juli en 31 juli voor Xbox 360. Uiteraard is de game ook te spelen op Xbox One.