Dit kondigde Nintendo tijdens Nintendo Direct aan

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dit kondigde Nintendo tijdens Nintendo Direct aan

Afgelopen donderdag hield Nintendo een nieuwe Nintendo Direct, met daarin weer tal van nieuwe aankondigingen. Hierin was onder andere te zien dat Super Smash Bros. naar de Switch komt, maar ook third-party titels als Okami HD en South Park: The Fractured But Whole.

Nintendo had afgelopen nacht weer een overvolle Nintendo Direct voor ons op de planning. Er zijn games voor zowel de 3DS als de Switch in aantocht en we kunnen komende maanden nog genoeg games verwachten. Dit zijn de belangrijkste aankondigingen van Nintendo:

Super Smash Bros. komt naar de Switch

Misschien wel het belangrijkste nieuws voor gamers is de aankondiging van Super Smash Bros. voor de Nintendo Switch. Veel weten we nog niet over de game, maar de eerste trailer maakt duidelijk dat Mario en Link (in Breath of the Wild-stijl) opnieuw hun opwachting maken. Dit keer krijgen ze ook te maken met de Inklings uit Splatoon.

Volgens de trailer mogen we een release nog dit jaar verwachten, maar of het om een compleet nieuwe game gaat of een port van de Wii U-versie is nog niet duidelijk.

Mario Tennis Aces komt op 22 juni

Er waren al geruchten dat Nintendo de release van Mario Tennis Aces naar juni heeft verzet, terwijl de game in eigenlijk dit voorjaar in de schappen moest liggen. Tijdens de Nintendo Direct van gisteren werd dat bevestigd dat de game vanaf 22 juni in de winkels ligt voor de Nintendo Switch. Voor de release in juni wil Nintendo nog een Pre-Launch Online Tournament organiseren, maar details ontbreken nog.

Splatoon 2 krijgt een grote singleplayer uitbreiding

Opvallend genoeg krijgt Splatoon 2 in de zomer een grote singleplayeruitbreiding. De Octo Expansion plaatst je in de schoenen van Agent 8, een nieuwe octoling om mee te spelen. Het voltooien van de campaign geeft je de mogelijkheid om de octolings te gebruiken in de multiplayer. De uitbreiding zal voor 19,99 euro te koop zijn.

Daarnaast komt er in april een grote update waarmee de game naar versie 3.0 wordt getild. Daarmee krijgt de game nieuwe multiplayer levels, meer dan 100 nieuwe gear items en een nieuwe rank: Rank X, welke boven het bestaande S+ ligt.

De Switch krijgt verschillende ports

We hebben eerder al verschillende ports gezien op de Switch en daar lijkt Nintendo voorlopig niet mee te stoppen. Op 13 juli komt Captain Toad: Treasure Tracker uit voor de Switch en 3DS, inclusief nieuwe levels gebaseerd op Super Mario Odyssey.

Ook externe partijen komen met ports naar de Switch. Zo komt op 10 juli Crash Bandicoot N. Sane Trilogy naar de Nintendo Switch (en Xbox One en pc). Ubisoft’s South Park: The Fractured But Whole maakt ook zijn opwachting op de Switch na verschillende geruchten eerder dit jaar. Deze game ligt op 24 april in de winkels.

Little Nightmares komt in de vorm van een Complete Edition naar de Nintendo Switch, inclusief alle verschenen DLC. Deze titel mag je op 18 mei verwachten. Vagere releases zijn er voor Okami HD en Undertale: Okami HD komt deze zomer naar de Switch, terwijl Undertale “een keer” komt.

Project Octopath heeft een releasedatum

De Square Enix-RPG Octopath Traveler heeft een officiële releasedatum gekregen. De bijzondere JRPG zal vanaf 13 juli te koop zijn voor de Nintendo Switch. Daarnaast zal er een limited edition van de game komen met daarin een pop-upboek met meer informatie over de personages, een kaart van de game, een soundtrack en een munt gebaseerd op de in-game valuta.

Ook de 3DS krijgt nog nieuwe games

Nintendo is de 3DS nog niet vergeten. Naast de aankondiging van Captain Toad voor de 3DS, komt de Japanse gigant ook nog met andere titels voor de handheld.

De originele Luigi’s Mansion krijgt een remake voor de Nintendo 3DS. De klassieke Gamecube-titel krijgt een nieuw jasje op de handheld, met de mogelijkheid om het onderste scherm te gebruiken als kaart. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend, al zou het wel dit jaar moeten zijn.

Ook Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story komt naar de 3DS. Nieuw in deze versie is een avontuur met Bowser Jr, maar ook een nieuwe look. De game zal pas in 2019 beschikbaar zijn.

Wario is ook weer eens onder het stof vandaan gehaald. WarioWare Gold is in ontwikkeling voor de 3DS, met meer dan 300 mini-games. Daarmee wordt het de grootste WarioWare-game ooit.