Dit is de Atari Retro Handheld

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Dit is de Atari Retro Handheld

Iets meer dan 41 jaar geleden verscheen de Atari VCS of de Atari 2600 voor het eerst. Deze console werd meteen een succesformule en ging ongeveer dertig miljoen keer over de toonbank. Anno 2018 proberen Atari en uitgever PQubeGames dit succes te evenaren. Zij brengen namelijk op 26 oktober van dit jaar de op de Atari 2600-gebaseerde Atari Retro Handheld uit.

De Atari Retro Handheld is zowel een handheld als een console voor op het grote scherm. Wanneer we gebruikmaken van de handheld-modus hebben we aan de rechter- en de linkerkant knoppen en in het midden een scherm van 2,4 inch. Om dit apparaat te kunnen gebruiken hebben we natuurlijk games nodig. Er staan meer dan 50 retrogames voorgeprogrammeerd op deze handheld, waaronder Asteroids, Pong, Centipede en Missile Command. Qua afwerking heeft de Atari een houtachtige uitstraling, waardoor alles er erg retro uitziet.

Wanneer we de handheld op groot scherm gebruiken, kunnen we gebruikmaken van de Retro TV Joystick. Deze sluiten we net zoals de handheld aan op onze televisietoestellen door middel van een A/V-uitgang en -kabel. Net zoals de handheld staan hier ook enkele knoppen op en kunnen we ons logischerwijs voortbewegen met de joystick.

Check hier de links naar de Atari Retro Handheld en Atari Retro Joystick. Ergens in mei 2019 worden fans naast deze handheld getrakteerd op de Atari VCS. Meer informatie rond deze console vinden jullie in ons nieuwtje hierover.