District Brooklyn niet beschikbaar bij launch The Division

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
District Brooklyn niet beschikbaar bij launch The Division

Ook al doen de beelden van E3 anders vermoeden, The Division zal bij launch nog niet beschikken over het district Brooklyn. Dit heeft de creative director van de game, Magnus Jansen, laten weten in een interview met Examiner. Het is niet uitgesloten dat dit gedeelte nog volgt, maar Ubisoft heeft zo z’n redenen om Brooklyn nog even achterwege te laten.

Volgens Jansen ligt bij de ontwikkelaar namelijk de prioriteit om de open wereld van New York waarheidsgetrouw te portretteren, en daar hebben ze momenteel al de handen aan vol. De stad wordt een-op-een gekopieerd, en omdat dat al de nodige rescources verbruikt zal Brooklyn nog niet in de game verwerkt zijn bij launch. Sterker nog, het zal blijven bij Midtown Manhattan, gezien ook Staten Island, Queens en de Bronx ook niet bereikbaar zullen zijn.

Een andere verklaring voor het ontbreken ervan heeft weer wat meer met de verhaallijn te maken. “Gezien de pandemie heel de stad heeft lamgelegd is het ook niet mogelijk om te reizen tussen districten. Iedereen heeft het op een vluchten gezet, dus alles wat nog over is zijn auto’s zonder brandstof. Alles ligt plat, dus je moet overal te voet komen”, aldus Jansen.

Nu is het niet geheel ondenkbaar dat Brooklyn in een later stadium alsnog wordt toegevoegd. Zoals bijna iedere game zal The Division ook een season pass krijgen, waar dan naar alle waarschijnlijkheid deze map in zal komen te zitten. Het zou in ieder geval aardig overeenkomen met de “gigantische uitbreidingen” waar Ubisoft het eerder over heeft gehad.