Dissidia Final Fantasy NT komt met extra content

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Dissidia Final Fantasy NT komt met extra content

Hoewel Dissidia Final Fantasy NT al bijna een jaar in de Europese winkelrekken ligt, is de game niet dood. Dit bewijzen de makers door nieuwe content uit te brengen. Zo mogen we dit keer Final Fantasy X/X-2-personage Yuna en een nieuwe map met de naam Final Battlefield verwelkomen in deze titel. Zowel Yuna als de nieuwe map kregen naar aanleiding hiervan hun eigen aankondigingstrailer.

In de aankondigingstrailer van Yuna zien we haar bij Besaid Beach over het water lopen. In plaats van de zielen van de doden naar het hiernamaals te brengen, roept ze de aeon Valefor aan. Nadat ze dit gedaan heeft, schakelt het filmpje over naar wat gameplay. Daarbij zien we Yuna vooral magische aanvallen doen die ze van afstand afvuurt. Wanneer haar directe tegenstander haar raakt, kan ze haar trouwe kompaan Valefor oproepen om haar te beschermen. Helemaal aan het einde zien we Final Fantasy X-hoofdpersonage Tidus, die Yuna beschermde op haar reis om Sin te verslaan.

Het filmpje over Final Battlefield draait vooral om deze nieuwe map. Deze ziet eruit als een zwevende grote ronde steen met daaromheen wat puin. Op deze steen zien we gebroken pilaren en uitstekend puin. Om dit slagveld te introduceren nemen Final Fantasy-personages Warrior of Light en Garland het tegen elkaar op in een intens gevecht. Volgens de beschrijving werd deze map gemaakt door de: “twee goden die de spelwereld regeren”.

Dissidia Final Fantasy NT – Yuna aankondigingstrailer

Dissidia Final Fantasy NT – Final Battlefield aankondigingstrailer

De nieuwe map en het nieuwe personage zijn beide volgende maand beschikbaar. Om met Yuna aan de slag te gaan, heb je wel de season pass van Dissidia Final Fantasy NT nodig. Deze kost rond de dertig euro en geeft je toegang tot alle extra content van de game.