Disney’s grootste prioriteit: streamingdienst Disney Plus

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Disney’s grootste prioriteit: streamingdienst Disney Plus

De streamingdienst van Disney heeft eindelijk een naam: Disney Plus. Volgens CEO Bob Iger heeft de streamingdienst op dit moment de hoogste prioriteit. Disney’s streamingdienst zal een heftige concurrent worden voor Netflix en Amazon. De start van de streamingdienst zal vooral voor Netflix een domper worden die op dit moment nog een contract heeft met Disney.

Disney heeft een contract met Netflix. Dat contract geeft Netflix het recht om Disney-films die uitgekomen zijn in 2016 tot en met 2018 uit te zenden. Dat mag Netflix ook blijven doen, maar Disney zal op haar streamingdienst ook dezelfde films kunnen gaan uitzenden. Alle Disney-films en series die in 2019 en verder uitkomen, zullen te zien zijn op Disney’s eigen streamingdienst.

Iger heeft verteld dat het maandelijkse bedrag van de streamingdienst veel minder zal zijn dan dat van Netflix, maar heeft daarbij ook gelijk aangegeven dat de prijs kan veranderen omdat Disney allemaal nieuwe films en series aan de dienst zal gaan toevoegen.

Er is op dit moment nog geen releasedatum bekend voor Disney Plus. Iger heeft gezegd dat ze streven om in de herfst van 2019 te gaan starten.