Disney releaset teaser trailer live-actionfilm Aladdin

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Disney releaset teaser trailer live-actionfilm Aladdin

Walt Disney Studios heeft vandaag een teaser trailer voor de aankomende live-actionfilm Aladdin gereleaset. De eerste beelden zien er geweldig uit met de hoge woestijnbergen en de leeuwenkop die toegang geeft tot de Grot der Wonderen. In de beelden is voor het eerst acteur Mena Massoud te zien als de straatrat Aladdin.


Aladdin gaat over de arme straatrat Aladdin. Samen met zijn aapje Abu steelt Aladdin om te overleven. Jafar is de grootvizier van de sultan in Agrabah. Hij is op het spoor gekomen van de Grot der Wonderen, waarin een magische lamp verborgen ligt die Jafar wil hebben. Alleen een ‘ruwe diamant’ mag de Grot der Wonderen betreden en dat is Aladdin. Aladdin vindt de lamp, maar besluit deze zelf te houden, wanneer hij merkt dat Jafar er kwaad mee in de zin heeft. In de lamp zit een geest die Aladdin drie wensen laat doen.

De live-actionfilm heeft een brede cast weten te strikken: Mena Massoud speelt Aladdin. Noami Scott zal te zien zijn als prinses Jasmine. Het karakter Jafar wordt gespeeld door Nederlander Marwan Kenzari (bekend van Wolf en Murder on the Orient Express). Niemand minder dan Will Smith zal de drie wensen van Aladdin in vervulling laten gaan als de geest.

De originele animatiefilm van Disney kwam uit in 1992. In deze film was de in augustus 2014 overleden Robin Williams te horen als de geest. Het karakter dat Williams als de geest neerzette, was enorm sterk. Voor Smith zijn het dan ook grote schoenen om te vullen. Hoe Smith de rol gaat spelen is te zien vanaf 24 mei 2019, want dan draait de film in de bioscoop.