Disney gaat live-action film maken van Lilo & Stitch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Disney gaat live-action film maken van Lilo & Stitch

Disney gaat weer een oude Disney-film omtoveren tot een live-action remake. Deze keer is het de beurt aan een klein, Hawaïaans meisje en haar blauwe ‘hond’: Lilo & Stitch.

De animatiefilm Lilo & Stitch kwam in 2002 uit. De film gaat over het meisje Lilo. Lilo woont met haar zus Nani samen na het overlijden van hun ouders. Lilo maakt moeilijk vrienden en mag daarom van haar zus een hond uitkiezen. Ze kiest voor een vreemd, blauwe hondje en noemt hem Stitch. Stitch is geen hond, maar een buitenaards wezentje dat achterna gezeten wordt door verschillende andere (gemene) buitenaardse wezens.

De studio heeft nieuwkomer Mike Van Waes aangenomen om het script voor de remake te schrijven. Dan Lin en Jonathan Elrich, bekend van het voormalige Lin Pictures, gaan de film produceren. Lin en Elrich zijn op dit moment aan het werk bij de live-action remake van de film Aladdin.

Op dit moment maakt Disney veel live-action remakes. Er zijn al live-action films gemaakt van Cinderella, The Jungle Book en Beauty and the Beast. Momenteel wordt er gewerkt aan Dumbo, The Lion King en Mulan.