Disc nodig om Modern Warfare Remastered te spelen

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Disc nodig om Modern Warfare Remastered te spelen

Over iets meer dan een maand ligt de nieuwe Call of Duty: Infinite Warfare in de winkels. De Legacy Edition biedt kopers de mogelijkheid om ook de geremasterde versie van Modern Warfare te spelen. Slecht nieuws voor degenen die eigenlijk alleen voor de remaster besloten de game aan te schaffen: je hebt te allen tijden de disc nodig om de game te spelen, dus het inruilen van Infinite Warfare zit er niet in.

Hoewel de Call of Duty-games het vrijwel altijd goed doen onder het publiek, lijkt er dit jaar iets anders voor te zorgen dat hier zo naar uitgekeken wordt: de remaster van Modern Warfare, in de ogen van veel fans één van de beste titels in de franchise. Uitgever Activision heeft ervoor gekozen om de titel niet los te verkopen maar samen te voegen met de nieuwe Infinite Warfare in de vorm van de Legacy Edition. Op internet doken al comments van fans op dat ze anders de nieuwe titel wel zouden inruilen zodat ze toch nog Modern Warfare Remastered kunnen spelen, zelfs als ze niet geïnteresseerd zijn in de gameplay van Infinite Warfare.

Het lijkt erop dat Activision hier op ingespeeld heeft middels een stuk in de FAQ op de officiële website. Hier blijkt dat de disc van Infinite Warfare te allen tijden nodig is om de remaster te kunnen spelen, zelfs nu duidelijk is geworden dat deze nog los gedownload moet worden.

Call of Duty: Infinite Warfare en Modern Warfare Remastered komen op 4 november 2016 uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.