Directeuren bij Sony leveren salaris in

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Directeuren bij Sony leveren salaris in

Vrijwel alle directeuren bij Sony, waaronder CEO Kaz Hirai, leveren vijftig procent van hun salaris in. Naast een gereduceerd salaris maakt ook niemand aanspraak op een bonus dit jaar. Dit bericht The Wall Street Journal vandaag.

Sony maakt voor de vierde keer in vijf jaar tijd veel verlies en dus volgen er sancties. Morgen maakt Sony bekend hoeveel verlies er dit fiscale jaar is geleden, maar vermoedelijk gaat het om een bedrag van ongeveer één miljard euro.

Sony verkeert al jaren in zwaar weer met eigenlijk alleen nog de PlayStation-divisie die goed draait. Vooral de PC-afdeling van Sony heeft het zwaar en Sony onderzoekt dan ook de mogelijkheden om deze volledig af te stoten. Ondanks de positieve resultaten van de PS4 loopt Sony naar eigen zeggen achter op hun doelstelling om twintig miljoen PlayStation-producten te verkopen voor het eind van fiscaal 2014.

Het is niet ongebruikelijk dat directieleden van een bedrijf inboeten op hun salaris. Eerder dit jaar was dit ook het geval bij Nintendo. Het Japanse bedrijf maakte erbarmelijk slechte resultaten bekend en het gevolg was onder andere een salaris verlaging van vijftig procent voor CEO Saturu Iwata.