Digital Extremes kondigt gratis multiplayer-shooter Keystone aan

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Digital Extremes kondigt gratis multiplayer-shooter Keystone aan

Digital Extremes werkt aan een nieuwe game genaamd Keystone. Keystone wordt een online multiplayer shooter die gratis te spelen zal zijn. De game is in ontwikkeling voor de pc en bevat een combinatie van de actie van een first-person-shooter met de strategische elementen van een deckbuilding-game.

Het spelen van Keystone begint volgens Digital Extremes ‘op het eerste vakje van een mystiek, intrigerend bordspel’. Door een eigen deck van kaarten te verzamelen en die te combineren met decks van medespelers kunnen spelers een strategisch overwicht verkrijgen in de vorm van extra wapens of krachten. De stijl van de game is ge├»nspireerd door de pulp science fiction uit de jaren 70.

Digital Extremes werd bekend als de studio die medeverantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Unreal en Unreal Tournament games. Recenter ontwikkelde Digital Extremes de game Warframes. Warframe geldt als inspiratiebron voor Keystone, want ook dit was een free-to-play multiplayer-shooter. Warframes verscheen in 2013 op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.