DICE onthult meer over Star Wars Battlefront

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
DICE onthult meer over Star Wars Battlefront

Terwijl de bèta van Star Wars Battlefront bijna op zijn einde loopt heeft DICE behoorlijk wat nieuwe informatie vrijgegeven over zijn nieuwe titel. Zo is er een aantal nieuwe spelmodi aangekondigd en staat er, zoals verwacht, een Season Pass op de planning.

Tijdens de open bèta van afgelopen weekend hebben gamers twee multiplayermodi mogen ontdekken: Drop Zone en Walker Assault. Vandaag heeft DICE op de officiele website van Star Wars Battlefront drie nieuwe aangekondigd.

  • Hero Hunt: Een 7v1 spelervaring waarin een speler een Hero of Villain is die door de overige zeven gamers wordt opgejaagd. Degene die de Hero of Villain uitschakelt neemt zijn plek in. De speler met de meeste tijd als Hero of Villain wint. Welke Hero of Villain je kan worden hangt af van de planeet waarop Hero Hunt wordt gespeeld.
  • Cargo: Een soort Capture the Flag waarin teams van zes man tegen elkaar strijden om kratten met goederen te stelen van de vijand en terug te brengen naar het eigen kamp. Het grootste verschil met CTF is dat je altijd gestolen kratten kan inleveren bij jouw basis en dus niet hoeft te wachten op het moment dat jouw eigen ‘vlag’ terug is. Ieder kamp heeft vijf kratten en na een kwartier spelen wint het team met de meeste kratten.
  • Droid Run: Wederom een 6v6 spelmodus waarin drie GNK droids door een klein level dwalen. Deze moeten eerst worden gevangen voordat je ze kan “capturen”. Het team met de meeste captures in tien minuten wint het spel. In Droid Run zijn wel wapen pick-ups te vinden, maar er zullen geen voertuigen of Hero-upgrades zijn.

Verder heeft DICE ook laten weten dat er een Season Pass zal komen die liefst 50 euro kost. Deze zal, net als Battlefield 4, vier DLC-pakketten bevatten die om en nabij de 15 euro kosten. Details over de inhoud van deze pakketten zijn niet gegeven, behalve dat de DLC “gevuld zal zijn met nieuwe content die je brengen naar nieuwe plekken in zonnestelsels ver weg”. Vanaf 19 november kunnen we in Nederland aan de slag met Star Wars Battlefront voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.