DICE niet trots op moeizame lancering Battlefield 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
DICE niet trots op moeizame lancering Battlefield 4

Ontwikkelaar DICE gaf vandaag aan dat ze niet trots zijn op de problemen die bij de lancering van Battlefield 4 voorkwamen. De game kampte vlak na de lancering, net als voorgangers, met instabiliteit en crashes, met name op de PC en PlayStation 4. DICE houd nu als goedmaker een ‘player appreciation week’ voor de gedupeerden.

“Ik ben extreem trots op de mensen bij DICE en iedereen bij EA die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Battlefield 4”, vertelde Magnus Troedsson. De general manager bij DICE vervolgde dat hij minder trots was op de turbulentie die de game heeft ervaren tijdens de periode rond de lancering. “Hoewel sommige platformen slechts kleine problemen hadden hebben anderen meer dan genoeg nadelen ervaren. Het oplossen van deze problemen is onze eerste prioriteit”. Troedsson vertelt dat het team bij DICE z’n best doet om de game te stabiliseren. “We zullen niet doorgaan met andere projecten totdat we er zeker van zijn dat Battlefield 4 de de verwachtingen voldoet en deze zelfs ontstijgt”.

Om spelers die vooruitgang in de game zijn kwijtgeraakt tegemoet te komen zal DICE dubbele experience points uitdelen in elke multiplayer match die gespeeld wordt tussen 28 november en 5 december. Op 5 december zal DICE alle spelers die inloggen op het multiplayer gedeelte van de game een M1911 pistol scope gratis aanbieden die hier voor enkel beschikbaar was voor het ontwikkelingsteam van het bedrijf zelf.