Dice legt keuze achter Battlefield 5 battle royale uit

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dice legt keuze achter Battlefield 5 battle royale uit

Tijdens de EA Play-persconferentie kondigde ontwikkelaar Dice aan dat ook Battlefield 5 een battle royale-modus gaat krijgen. Hoewel details nog schaars zijn, heeft de studio wel wat meer uitleg rondom de keuze van de toevoeging gegeven.

In gesprek met GameSpot legt creative director Lars Gustavsson uit waarom er is gekozen voor een battle royale-modus in Battlefield 5. Volgens Gustavsson was het geen verplichting vanuit Electronic Arts, maar een beslissing gemaakt binnen het ontwikkelteam:

I would be lying [if I said] there weren’t people in the studio that would play [battle royale games] a lot. We enjoy it. It’s good fun, and it brings a new perspective.

Volgens de creative director brengt het ontwikkelen van de modus “veel positieve energie” met zich mee. De stap naar honderd spelers is voor de Battlefield-veteranen niet heel groot natuurlij; momenteel kunnen er al 64 spelers deelnemen aan gevechten in Battlefield 1.

Gustavsson voegt daar aan toe dat er “extreem veel vraag” vanuit het team zelf bij Dice kwam voor het toevoegen van battle royale. “It’s a good sign when it comes from pure passion”, zo legt hij uit. Op de vraag van GameSpot over de battle royale-modus van Call of Duty 4: Black Ops was Gustavsson duidelijk:

It’s interesting times. We’re all game developers but also gamers. Looking forward to seeing where it takes us.

Battlefield 5 ligt op 19 oktober in de winkels. De game zal op pc, PlayStation 4 en Xbox One te spelen zijn, waarbij spelers met Origin Access Premier tijdens de release meteen aan de slag kunnen met de game. Dit maakte EA gisteren bekend tijdens hun presentatie.