Dice draait time-to-kill veranderingen in Battlefield 5 weer terug

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dice draait time-to-kill veranderingen in Battlefield 5 weer terug

Na fikse kritiek vanuit de community heeft ontwikkelaar Dice besloten om de recente time-to-kill veranderingen in Battlefield 5 terug te draaien naar hoe ze voorheen waren. De nieuwe tijd die nodig was om een tegenstander om te leggen zorgde voor zoveel ongenoegen bij de fans van de game, dat de Zweedse studio nu heeft besloten ze terug te draaien naar hoe ze origineel waren.

In een bericht op Reddit geeft het team achter Battlefield 5 aan dat het heeft geluisterd naar de reacties van fans in navolging van wijzigingen aan de time-to-kill die vorige week werden doorgevoerd. Volgens de ontwikkelaar was het de bedoeling om de game toegankelijker te maken voor nieuwe spelers, terwijl meer ervaren spelers ook terecht konden op speciale “core” speellijsten met de originele instellingen. Dit is nu allemaal ongedaan gemaakt door Dice, waardoor alle spelers de oude time-to-kill ervaren.

Battlefield 5 hoeft niet geüpdate te worden om de wijzigingen te merken: Dice heeft de update eerder vandaag over de eigen servers uitgerold waardoor het voor iedereen direct beschikbaar is. Daarnaast zijn de “Core” speellijsten verdwenen en worden er geen nieuwe meer gemaakt.

Het is voor fans goed om te horen dat Dice luistert naar de feedback en op basis daarvan ook daadwerkelijk wijzigingen maakt. Eerder deze maand lanceerde de Zweedse studio de eerste grote update voor de game, met de introductie van het laatste singleplayer-verhaal en de Tides of War meta-game. Voor onze volledige review van Battlefield 5 klik je hier.