Dialoog Uncharted 4 geen invloed op verhaal

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Dialoog Uncharted 4 geen invloed op verhaal

Eerdere gameplaybeelden van Uncharted 4: A Thief’s End lieten zien dat het nieuwste deel in de serie dialoogopties zou bevatten, waardoor de speler zelf keuzes kan maken. Aan de website Eurogamer liet ontwikkelaar Naughty Dog weten dat deze keuzes geen invloed hebben op het verhaal of het einde hiervan.

Tijdens de PlayStation Experience van 2015 liet ontwikkelaar Naughty Dog diverse gameplaybeelden zien van het nieuwste deel van de Uncharted-serie. Daarin viel vooral op dat het laatste deel met Nathan Drake in de hoofdrol dialoogopties kreeg, waardoor de speler zelf invloed heeft op hetgeen wat Drake zegt. In een interview met de game website Eurogamer liet director Neil Druckmann weten dat deze dialoog-keuzes geen invloed zullen hebben op het verloop van de game en diens einde.

In een flink citaat van Druckmann geeft hij aan waarom dit niet zo is:

“Hetgeen wat ik duidelijk wil maken is dat we zeker geen game in de trant van Mass Effect maken, Uncharted heeft een heel specifiek verhaal en einde dat definitief zal zijn voor de franchise. Eens in de zoveel tijd hadden we het gevoel dat keuzes binnen de dialoog de speler meer in de scene zou krijgen. Als voorbeeld is er een moment dat Sam aan Nate vraagt over zijn eerdere avonturen, en we dachten dat het leuk zou zijn de speler de keuze te geven welk verhaal hij eerst zou vertellen. Meerdere keren in de game is een keuze mogelijk en dit is enkel om de speler meer bij het verhaal te trekken. In andere woorden: deze keuzes zijn voor spelers die wat meer interactie willen tussen de personages.”

Het statement maakt duidelijk hoe de director erover denkt en biedt meer informatie over de keuzes die spelers hebben. Uncharted 4 zal het afsluitende hoofdstuk van Nathan Drake’s verhaal zijn dus is het ook niet geheel vreemd dat het einde vast ligt. Uncharted 4: A Thief’s End heeft momenteel 27 april 2016 als releasedatum en zal exclusief uitkomen voor de PlayStation 4.