Diablo II uitgespeeld zonder ook maar één klap uit te delen

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Diablo II uitgespeeld zonder ook maar één klap uit te delen

Wanneer je niet zelf in een dungeon woont, weet je dat de core business van Diablo het meppen van monsters is. Dat massaal slachten van demonen hebben zowel Blizzard als de spelers in de drie delen die de franchise rijk is weten te perfectioneren en wel in een dergelijke vergaande mate dat het een speler nu is gelukt Diablo II uit te spelen zonder ook maar één vijand aan te vallen.

Of het door een jeugdtrauma komt waarin de ouders van de speedrunner in kwestie riepen dat gamers gewelddadig worden van gamen, is niet bekend, maar de YouTuber Nickolas heeft Diablo II weten uit te spelen als absolute pacifist. In een slordige 8 uur rent hij door het tweede deel van de serie heen en weet het spel op zeer bijzondere wijze uit te spelen.

Het lukte de speler vijanden te doden enkel door de effecten van de magische items die geactiveerd worden wanneer een vijand aanvalt. Dus hoewel het pacifistische ideaal van “slaat iemand u op uw rechterwang, keer hem dan ook de andere toe” voor een groot deel opgaat, doet die andere wang de vijand dus wel degelijk zeer. Toch blijft het een indrukwekkende prestatie om alle bazen en vijanden in Diablo II dusdanig te ontlopen of op deze manier schade toe te brengen dat hij het spel ook echt uit wist te spelen.

Je kunt zijn hele speedrun terugkijken op YouTube, of probeer het kunstje thuis zelf na te doen middels de uitgebreide guide op Reddit.