Diablo 3 krijgt ladder-systeem

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Diablo 3 krijgt ladder-systeem

De Diablo 3 uitbreiding Reaper of Souls is nog maar net uit, of Blizzard komt al met de eerste info over de eerst volgende content patch. Zo wordt er vanaf patch 2.1 een ladder-systeem toegevoegd en worden waarschijnlijk ook de Nephalem Rifts uitgebreid.

Het nieuwe ladder-systeem zal komen onder de naam ‘seasons’ en zullen iets anders werken dan het systeem van Diablo 2. Naast de welbekende leaderboards zal elk nieuw seizoen waarschijnlijk ook nieuwe loot met zich meebrengen. Mogelijk gaat Blizzard ook in de weer met de Nephalem Rifts. Het idee hierbij is dat Rifts steeds moeilijker worden en mensen op deze manier tegen elkaar kunnen strijden wie het verste komt. In een statement meldt Blizzard dat ze veel verzoeken krijgen om de game wat meer competitief te maken en op deze manier hopen ze dat te doen.

Vooralsnog zijn het enkel beloftes voor de eerste grote content patch. Blizzard benadrukt dat het ideeën zijn waar ze nu mee spelen, maar de uitwerking laat nog op zich wachten. Het ladder-systeem komt zeker in patch 2.1, maar de rest moet nog blijken.