Diablo 3 komt dit jaar nog naar Switch

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Diablo 3 komt dit jaar nog naar Switch

De welbekende hack en slash-game Diablo 3 gaat dit jaar nog uitkomen voor de Nintendo Switch. Het nieuws is iets eerder dan gepland naar buiten gebracht. Volgens het bericht van Kotaku is het door Blizzard bevestigd, maar komt de officiële aankondiging morgen pas.

Het is alweer enige tijd geleden dat er een Blizzard-game op een console van Nintendo verschijnt, maar Diablo 3 komt naar de Switch. Een exacte releasedatum voor de game is nog niet bekend. Speciaal voor de Switch-versie komt er een Ganondorf-set die je er als het personage uit The Legend of Zelda uit kan laten zien.

In 2012 werd de hack en slash-game al uitgebracht op pc en andere consoles. Vanaf dit jaar kan de game dus ook in zijn totaliteit gespeeld gaan worden met de Eternal Collection. Dat wil zeggen dat naast de originele game ook de uitbreidingen Reaper of Souls en Rise of the Necromancer te spelen zijn.

Met de Switch-versie van Diablo 3 komen er net zoals bij de andere versies verschillende manieren om in multiplayer met elkaar te spelen. Van een lokale co-op op één of meerdere Switches, tot aan een online co-op optie.