Deze games vielen in de prijzen tijdens de BAFTA’s

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Deze games vielen in de prijzen tijdens de BAFTA’s

Tijdens de 15e editie van de BAFTA’s in Londen vielen er weer tal van games in de prijzen. Om dit evenement niet zomaar voorbij te laten gaan, vind je hieronder welke games het felbegeerde beeldje in ontvangst mochten nemen.

Ontwikkelaar Giant Sparrow Studios ging naar huis met de prijs voor Best Game met What Remains of Edith Finch. Dit nadat ze in 2013 ook al de prijs voor Debut Game kregen voor The Unfinished Swan.

De grote winnaar van de avond was ongetwijfeld Hellblade: Senua’s Sacrifice. De game van ontwikkelaar Ninja Theory won maar liefst vier BAFTA’s, voor Artistic Achievement, Audio Achievement, British Game en Game Beyond Entertainment. Naast de game kreeg Melina Juergens, de stem achter hoofdpersonage Senua, de prijs in de Performer-categorie.

Super Mario Odyssey voor de Nintendo Switch viel ook in de prijzen. De game won een BAFTA in de categorieën Game Design en Family.

Tot slot blijven er nog acht winnaars over. De met de hand getekende puzzelgame Gorogoa won het beeldje voor Debut Game dit jaar, gevolgd door Overwatch dat met de prijs voor beste Evolving Game naar huis ging. De real-time multiplayertitel Golf Clash won in de categorie Mobile Game en de BAFTA voor Game Innovation ging naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Divinity: Original Sin 2 won de prijs voor beste multiplayer, de run-and-gun indie Cuphead won de award voor Best Music en het avonturengame Night in the Woods won in de categorie Narrative. De laatste BAFTA voor Original Property ging naar Horizon Zero Dawn.

Naast ontwikkelaars en stemacteurs en -actrices wordt ook elk jaar één persoon in het zonnetje gezet die veel betekent voor de industrie. Deze persoon ontvangt The Fellowship. Dat was dit jaar niet anders en nu was het de beurt aan de oprichter van de Amerikaanse ontwikkelaar Double Fine Productions, Tim Schafer. De ontwikkelaar staat vooral bekend om projecten als Brütal Legend, Full Throttle en de Psychonauts-serie.