Devolver Digital pakt op geheel eigen wijze nepjournalist aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Devolver Digital pakt op geheel eigen wijze nepjournalist aan

Dat sommige mensen ver gaan om gratis aan games te komen is onlangs gebleken bij uitgever Devolver Digital, bekend van onder andere de Hotline Miami-games. Aanvragen voor reviewexemplaren komen met massa’s binnen bij de uitgever, dus een nepjournalist onderscheppen is al een klus op zich. Maar wanneer Devolver er een op de korrel heeft, lossen ze het in stijl op, zo is gebleken.

Zo kreeg Devolver Digital onlangs een aanvraag zoals ieder ander binnen, waar in eerste instantie niet veel op aan te merken viel. Wanneer een redacteur van PC Gamer je netjes om een reviewcode voor een game als Enter the Gungeon vraagt, lijkt er dan ook niks aan de hand, behalve als PC Gamer deze game al lang en breed heeft beloond met een 7.8. Op dat moment werd het al snel duidelijk dat de mail niet echt legitiem was, waarop de CFO van Devolver Digital, Fork Parker, op geheel eigen wijze reageerde op het verzoek.

De clou zit hem dan ook in de codes die Parker de ‘reviewer’ stuurt, waar duidelijk een persoonlijke boodschap in verwerkt zit (fuck off en nice try a-hole).

Nu blijkt het dat niet alleen Devolver Digital door deze persoon is benaderd. Ook ontwikkelaar Facepunch Studios, die momenteel met de game Rust bezig is, heeft een aanvraag voor hun game ontvangen, al was deze wel met een ander e-mailaccount verstuurd. Ook hier leek de aanvraag behoorlijk legitiem, tot de kleine lettertjes in de disclaimer gelezen werden.

In de disclaimer staat duidelijk vermeld dat PCGamer.press niets te maken heeft met PCGamer.com, de bron waar de nepjournalist voor beweert te schrijven. In beide gevallen krijgt de nepjournalist dus nul op het rekest.