Devolver Digital kondigt online combat RPG Absolver aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Devolver Digital kondigt online combat RPG Absolver aan

Uitgever Devolver Digital en ontwikkelaar Sloclap, grotendeels bestaande uit voormalig Ubisoft personeel, hebben vandaag Absolver aangekondigd, een online combat RPG die vooral de nadruk legt op mêlee combat. De game werd middels een trailer wereldkundig gemaakt, al valt uit deze trailer nog niet heel erg veel op te maken. Gedurende de E3 zal de game meer in de spotlight worden gezet, aldus Sloclap.

Wat wel uit de trailer op te maken valt, is een vrij opvallende grafische stijl en een handvol combat moves die de diverse Absolvers zullen beschikken. Jij als speler verplaatst je in de schoenen van een ‘Prospect’ die zich bij een elitecorps genaamd de Absolvers wil voegen. Deze Absolvers hebben de taak om de balans in de wereld te handhaven. Al gaande kan de speler allerlei aanvallen, krachten, wapens en combat moves oppikken die in PvE- en PvP-modus benut kunnen worden.

Pierre de Margerie, creative lead bij Sloclap, kan niet wachten om op E3 meer van de game te laten zien. Ook zijn ze behoorlijk trots op de samenwerking met Devolver Digital, die velen van ons wel zullen kennen van games als Broforce, Hotline Miami en het nog te komen Mother Russia Bleeds.

De studio is erg verheugd om met Devolver Digital te debuteren met de game en om het tijdens E3 in de handen van de media en spelers te krijgen. Absolver is het resultaat van onze gecombineerde ervaringen in game-ontwikkeling en we geloven dat ons team samen iets speciaals heeft gecreëerd. Wij zijn van mening dat de wereld er een stuk mooier uit zou zien zonder vuurwapens. Dan zouden we ons eindelijk kunnen focussen op belangrijke dingen zoals zwaardvechten en de kunst van het doden van een man in één stoot.

Over een krappe drie weken zullen we wellicht meer informatie over Absolver hebben, gezien de E3 dan bijna aan zijn einde is. Mochten we dan meer weten, dan lees je het uiteraard hier bij ons op Pixel Vault.