Devolver CFO wil een nieuwe Seaman-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Devolver CFO wil een nieuwe Seaman-game

Het lijkt te bizar voor woorden, maar de CFO van Devolver Digital (Serious Sam, Hotline Miami, Talos Principle), Fork Parker, Twitterde dat ze graag een vervolg willen maken op de Dreamcast-game Seaman.

De absurde Tamagotchi-achtige game, over een vis (met een gezicht van een mens) waar je tegen moest praten, schijnt een favoriet te zijn van menig medewerker bij Devolver Digital. Vorige week en afgelopen weekend vroeg Fork Parker aan SEGA of ze de licentie mochten hebben om een nieuwe game te maken. SEGA zelf gaf geen reactie, maar wel van Yoot Saito, de bedenker van de eerste Seaman-game.

Saito staat erom bekend te leven als een kluizenaar: hij laat zich zelden in het openbaar zien en op Twitter is hij niet erg actief. Dat hij nu plotseling van zich liet horen is daarom opmerkelijk. Dat er sindsdien geen andere reacties meer zijn geweest via Twitter kan betekenen dat er geen contact meer tussen de twee partijen, of het gesprek is doorgegaan op een andere plek.

Seaman was een bizarre, experimentele game voor SEGA’s gedoemde console, de Dreamcast. Het was nauwelijks een game te noemen: Seaman was een soort Tamagotchi die in een digitaal aquarium leefde en uiteindelijk stierf. In zijn levensloop kon de speler via een microfoon commando’s geven en met Seaman praten. De A.I. onthield sommige dingen die je zei, wat leidde tot soms enge situaties. De reden waarom Parker en Saito spraken over een Smartphone of pc versie, komt omdat Nintendo de licentie voor consolegames bezit. Vorig jaar werden er nog nieuwe titels vastgelegd voor patent.