Devil’s Third is terug; exclusief voor Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Devil’s Third is terug; exclusief voor Wii U

Tomonobu Itagaki is terug met Devil’s Third en tot ieders verrassing zal de game exclusief verschijnen voor de Wii U. De hack and slash titel kwam in de problemen dankzij THQ’s ondergang, maar heeft in Nintendo een nieuwe uitgever gevonden.

Een paar weken terug liet de ex-topman van Team Ninja en geestelijk vader van Dead or Alive weten dat de ontwikkeling van de game nog steeds bezig was, ondanks dat er al een lange tijd radiostilte was rond de game na het faillissement van de oorspronkelijke uitgever THQ. Een nieuwe versie van het logo werd getoond en de belofte voor meer nieuws tijdens de E3.

Tijdens een interview op de IGN E3 stream vertelde Itagaki dat de eerste game van zijn studio Valhalla Games er nog steeds aan komt er exclusief op de Wii U zal verschijnen. Hij zei dat uit alle mogelijke uitgevers, Nintendo degene waren die: “echt mijn visie begrepen, waardoor ik zeker wist dat ik met hen samen wilde gaan werken”. Een super gewelddadige en bloederige game gevuld met robots, ninja’s, raketwerpers en seks? Dan is Nintendo inderdaad waar je bij aanklopt. Een trailer werd getoond en liet zien dat het team niet stil heeft gezeten: de game is zo erg veranderd dat het nauwelijks meer lijkt op wat er op E3 2010 werd getoond!