Devil May Cry 5 trailer toont multiplayer

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Devil May Cry 5 trailer toont multiplayer

Devil May Cry 5 verschijnt op 8 maart 2019. Hoewel dit al over vier maanden is, kwamen we nog weinig te weten over deze game. Tot vannacht dan, want naar aanleiding van The Game Awards 2018, kwam Capcom Unity op de proppen met nieuwe beelden. Hierin tonen de makers meer details rond het verhaal, gameplay van elke personage en de multiplayer. Dat laatste is aan de hand van een cameo-systeem.

Het eerste deel van de trailer is volledig gewijd aan de personages Nero, V en Dante. Zoals we eerder al zagen maakt Nero in deze vijfde editie gebruik van een robotarm. Elke arm heeft zo zijn speciale eigenschappen waardoor je demonen op een andere manier de wereld uit kan helpen. Naast hem krijgen we ook meer te zien over het nieuwe personage V.

V zijn wapen is een wandelstok waarmee hij magische aanvallen lijkt te kunnen doen. Naast magie kan hij tijdens gevechten ook gebruik maken van de dondervogel Griffon, de panter Shadow en de kolos Nightmare. En last but not least komt Dante ook weer opdagen voor dit feestje. In deze titel kan hij naast zijn zwaard ook gebruik maken van de Cerberus Devil Arm en een hoed met scherpe randen.

Hoewel Devil May Cry-titels bedoelt zijn als singleplayer-ervaringen, toch zijn de makers bezig met een soort multiplayer. Dit doen ze aan de hand van een cameo-systeem. Wanneer de paden van de drie protagonisten kruisen, kunnen spelers een of twee vrienden uitnodigen via internet. Deze spelen dan als de andere personages en assisteren je op dat moment. Kunnen je vrienden bijvoorbeeld niet dan je kun je nog op zoek gaan naar een onbekende speler. Lukt dat ook niet dan kun je ook gebruik maken van de gameplay van een vriend(in) dat aan de hand van ghost data.

Aan het einde van de trailer krijgen we een voorproefje van de gratis uitbreiding, The Bloody Palace Returns. Deze verschijnt in april of een maand na de release van DMC 5. Op dit moment zijn de makers hier nog volop mee bezig, dus buiten een teaser kregen we geen informatie. Zij die deze vijfde game uit de reeks vast willen testen en in het bezit zijn van een Xbox One, kunnen dit vanaf vandaag tot 6 januari via een demo-versie. De demo is namelijk exclusief voor de console van Microsoft.