Devil May Cry 5 officieel aangekondigd

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Devil May Cry 5 officieel aangekondigd

Tijdens de E3-conferentie van Microsoft betrad Hideaki Itsuno van Capcom het podium om een trailer van Devil May Cry 5 te laten zien. Hoewel hierin geen datum of veel andere informatie gedeeld werd, was het in ieder geval een teken van leven voor fans die al langer op de game wachten.

Al sinds de aankondiging dat Ninja Theory met een Devil May Cry-reboot bezig was, riepen fans om Devil May Cry 5. Totdat er geruchten rondom een vijfde deel van de originele reeks opdoken, geloofden velen er al niet meer in. Toch blijkt het verhaal van de originele Dante niet voorbij. Met name Nero lijkt opnieuw een centrale rol in de game te krijgen.

Wellicht is de opbouw van de nieuwe game gelijk aan die van Devil May Cry 4. Daarin bestuurden spelers verschillende personages in bepaalde delen van het verhaal. Verder wordt er in de trailer een nieuwe personage geïntroduceerd. Het lijkt erop dat zij samen met Nero een mobiele versie van Dantes winkel, genaamd Devil May Cry, bedient. Verdere informatie over wie zij is, wordt echter niet duidelijk.

Wanneer we Devil May Cry 5 kunnen verwachten, krijgen we later nog te horen.