Developers staan op tegen discriminatie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Developers staan op tegen discriminatie

De gamesindustrie staat op tegen de negatieve houding en het veelvuldige discrimineren van mensen in de gaming-wereld. Grote studio’s waaronder Rockstar, BioWare en Riot hebben een open brief ondertekend waarin gepleit wordt om alle vormen van discriminatie, racisme, antisemitisme, misogynie en homofobie te stoppen.

Racisme, homofobie en andere vormen van discriminatie zijn nare dingen die veel te veel in onze wereld voor komen. De gaming-wereld is hierop geen uitzondering. Sterker nog; met name online-gaming heeft door de jaren heen een vreselijk slechte naam gekregen vanwege de talloze rotte appels die de ervaringen van anderen continue verpesten. Hoewel gamers meerdere keren hier tegen in opstand trachtten te komen, klinkt er nu juist een geluid vanuit de andere kant van de industrie: een geluid van de developers. Een open brief die ontwikkelaars kunnen ondertekenen pleit voor een betere omgeving voor mensen uit alle hoeken van de wereld om in te gamen.

“We geloven dat iedereen, ongeacht etniciteit, geslacht, afkomst, seksuele oriëntatie of religieuze achtergronden het recht heeft om games te spelen, ze te bekritiseren of ze te maken zonder lastig te worden gevallen of worden bedreigd. De diversiteit van onze speler is wat games in staat stelt om tot bloei te komen.”

De brief roept op om in het geval van discriminatie de volgende stappen te ondernemen: “als je getuige bent van bedreigingen voor geweld of ander geweld in reacties op Steam, YouTube, Twitch, Twitter, Facebook of Reddit, neem alsjeblieft de tijd om dit te rapporteren bij de juist instanties. In het geval er haat wordt gezaaid, neem het dan voor het slachtoffer op een statement te maken zodat de gaming-communities erop verbeteren.”

Ondertussen hebben medewerkers van Blizzard, Epic Games, PopCap, Harmonix, Sony, BioWare, Rockstar, EA en nog veel meer bedrijven de brief ondertekend. Er zijn letterlijk honderden (sommige grote, sommige kleine)  namen en verwacht wordt dat het de komende dagen duizenden zullen worden.