Deus Ex: Mankind Divided pre-order plan geschrapt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Deus Ex: Mankind Divided pre-order plan geschrapt

Voor de release van Deus Ex: Mankind Divided had Square Enix een unieke wijze bedacht voor de spelers om de pre-order items te verkrijgen, maar na hevige kritiek is dat plan volledig van tafel. De pre-order content zal nu op de normale manier verkrijgbaar worden.

Uitgevers proberen altijd unieke dingen om hun game op te laten vallen bij de launch, bijvoorbeeld door middel van collector’s editions met unieke voorwerpen of speciale in-game items. Square Enix wilde met de release van Deus Ex: Mankind Divided een stapje verder gaan. Spelers konden kiezen welke pre-order bonus ze wilden hebben, maar de keuze was afhankelijk van hoeveel mensen de game hadden besteld. Hoe meer mensen Deus Ex: Mankind Divided zouden bestellen, hoe meer keuze er was. Als je alles wilde hebben, was je bijna verplicht om de duurdere collector’s edition te kopen. Er was veel kritiek op deze wijze, waardoor Square Enix na lang beraad besloten heeft om ervan af te zien en alles op de normale manier te doen.

Het duurde niet lang voordat we erachter kwamen dat deze manier nog meer frustratie opleverde dan de oude manier. Het leverde ons veel kritiek en negatieve feedback op.

Het gevolg is nu dat Square Enix de dingen heeft teruggedraaid en alle bonussen vanaf de eerste dag beschikbaar zullen zijn. Mocht je Deus Ex: Mankind Divided al besteld hebben, geen zorgen: alles dat je wilde blijft hetzelfde. Mogelijk krijg je zelfs extra dingen als tegemoetkoming van Square Enix.