Deus Ex-film nog altijd in ontwikkeling

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Deus Ex-film nog altijd in ontwikkeling

Volgens regisseur Scott Derrickson is de Deus Ex-film nog altijd in leven. De Amerikaanse regisseur van onder andere Sinister en Devil’s Knot zegt dat het script momenteel wordt herschreven.

Derrickson vertelt in een interview met IGN dat de film niet terug gaat naar eerdere momenten in de game. Het zal eerder een toevoeging worden aan de dingen die plaats vonden in Deus Ex: Human Revolution. Volgens de regisseur is het moeilijk om het script rond te krijgen, gezien het feit dat het script al een aantal keer is herschreven.

“Het script dat we hadden geschreven was duidelijk gebaseerd op de Human Revolution-game”, vertelt Derrickson aan IGN. “We hebben hard gewerkt met de ontwikkelaar (Eidos Montreal) om alle informatie kloppend te krijgen. We wilden weten wat belangrijk was voor de fans en wat niet. Ook wilden we de film overeen laten komen met toekomstige games, maar niet teveel.”

De film werd in 2012 aangekondigd, maar een releasedatum is nog altijd niet bekend. Volgens Derrickson zal de film meer aanvoelen als een cyberpunk-film en minder als een game-verfilming. Verder zegt de Amerikaan dat hij inspiratie haalt uit films als Inception en District 9.